Το ερευνητικό έργο HEART

Έξυπνη συσκευή για την ανάλυση δεδομένων κατανάλωσης ηλ. ενέργειας σε πραγματικό χρόνο

Το ερευνητικό έργο HEART

Έξυπνη συσκευή για την ανάλυση δεδομένων
κατανάλωσης ηλ. ενέργειας
σε πραγματικό χρόνο

Σχετικά με το Έργο

Στόχος του HEART είναι η δημιουργία μιας έξυπνης συσκευής και λογισμικού για την ανάλυση δεδομένων κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε πραγματικό χρόνο. Φιλοδοξία του HEART είναι να προτείνει και να υλοποιήσει λύσεις μεταβαίνοντας από την έννοια του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT: Internet of Things) σε αυτήν των Πραγμάτων Σημασίας (ToI: Things of Importance).

Το Έργο θα υλοποιηθεί πάνω στους παρακάτω άξονες:

Υλοποίηση μιας έξυπνης, υψηλής ακρίβειας και οικονομικής μετρητικής συσκευής με την ικανότητα διασύνδεσης στο διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) που θα “ξεκλειδώνει” πληροφορίες σχετικές με την ενεργειακή κατανάλωση προς όφελος των καταναλωτών ή/και των παρόχων ενέργειας.

graphs icon

Συλλογή πολλαπλών συνόλων δεδομένων (datasets) και μετρήσεων σε συνδυασμό με την ανάπτυξη ειδικής πλατφόρμας και διεργασιών σε περιβάλλον νέφους (cloud infrastructure) με σκοπό την πολυδιάστατη συσχέτιση και την εξαγωγή γνώσης και πληροφορίας σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας.

Ανάπτυξη αλγορίθμων μηχανικής μάθησης οι οποίοι θα εκπαιδευτούν με σκοπό την εξαγωγή προ-εκπαιδευμένων γενικευμένων μοντέλων ανά συσκευή ενδιαφέροντος, τα οποία θα αποθηκευτούν στην υπό ανάπτυξη συσκευή εντός μιας οικιακής εγκατάστασης.

database icon

Ανάπτυξη μιας σειράς υπηρεσιών παρασκηνίου (back-end services) που θα έχουν ως στόχο την αποθήκευση και τον χειρισμό των δεδομένων που θα προκύπτουν από τις μετρήσεις και τα αποτελέσματα των προτεινόμενων αλγορίθμων.

Ανάπτυξη κατάλληλα σχεδιασμένων διεπαφών που θα σχεδιαστούν με γνώμονα τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του τελικού χρήστη, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη περιπτώσεων χρήσης, την παραγωγή προστιθέμενης αξίας και τη μεγιστοποίηση της διείσδυσης της προτεινόμενης λύσης στην αγορά.

Φορείς

Γνωρίστε τους φορείς υλοποίησης του Έργου

Πρόσφατα Νέα

Δείτε τα τελευταία νέα και εκδόσεις.

Το έργο HEART παρουσιάστηκε ως μέρος του HEDNO ‘Hack the Power’ Datathon event που διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Διαχειριστή Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). Το έργο περιγράφηκε μπροστά σε ένα κοινό
Διαβάστε περισσότερα

Το ερευνητικό έργο HEART παρουσιάστηκε σε συνολικά πάνω από 500 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Αριστοτέλη της Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση αυτή έγινε τόσο μέσω
Διαβάστε περισσότερα

Στο δυναμικό ενεργειακό περιβάλλον της σημερινής εποχής, οι καταναλωτές διαδραματίζουν ένα ζωτικό ρόλο στον σχεδιασμό ενός βιώσιμου μέλλοντος. Ωστόσο, η εύρεση προτάσεων που είναι προσιτές και χρηστικές και εξυπηρετούν τις διάφορες τους ανάγκες αποτελεί
Διαβάστε περισσότερα

"Από το Internet-of-Things (IoT) προς τα Things-of-Importance (ToI), αυτή είναι η φιλοδοξία του HEART. Μέσα από τη συνεργασία μας με τον ΗΡΩΝ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για την οποία είμαστε βαθύτατα υπερήφανοι, παρέχουμε τους πιο καινοτόμους αλγόριθμους ανάλυσης ενέργειας σε πραγματικό χρόνο που λειτουργούν στον τομέα."
Dimitrios Doukas - NET2GRID
Dr. Δημήτριος Δούκας
CEO, NET2GRID
"Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε έναν τόσο καινοτόμο έργο μαζί με τη Net2Grid και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έργα όπως αυτά δείχνουν τον φιλόδοξο στόχο μας να είμαστε οι ηγέτες στη μετάβαση προς μια οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα στην Ελλάδα. Ο ρόλος μας είναι να δείξουμε ότι αυτή η απαραίτητη μεταστροφή δημιουργεί αξία και ότι μπορεί να συνδυάσει απόδοση και κοινό καλό."
George Daniolos
Γεώργιος Δανιόλος
Διευθύνων Σύμβουλος, ΗΡΩΝ
"Το Datalab στοχεύει συνεχώς στη μεταφορά γνώσης και την εφαρμογή επιστημονικών αποτελεσμάτων σε πραγματικά περιβάλλοντα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στο κοινωνικό καλό και την οικονομική ανάπτυξη. Είναι προνόμιο και τιμή για την ομάδα του Datalab να συνεργάζεται με τους λαμπερούς πρωτοπόρους και επιχειρηματίες από τη Net2Grid και τον ΗΡΩΝ στο πλαίσιο του φιλόδοξου έργου HEART, το οποίο θα προωθήσει τους αλγόριθμους, τη γνώση και την επιστημονική ικανότητα του Datalab σε μια τόσο καινοτόμα λύση για ανάλυση ενέργειας σε πραγματικό χρόνο."
Athena Vakali
Καθ. Αθηνά Βακάλη
Διευθύντρια στο DATALAB, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Έχετε ερωτήσεις ή απορείες?

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ερευνητικό έργο HEART, ή έχετε κάποια ερώτηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Close Bitnami banner
Bitnami